Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Rezort zdravotníctva vyberá nového riaditeľa národného ústavu vo Vyšných Hágoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar )

VYSOKÉ TATRY - Ministerstvo zdravotníctva vyberá nového riaditeľa Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch. Informácie o výberovom konaní zverejnil rezort na webovej stránke. Predošlého riaditeľa Jozefa Poráča ministerka Zuzana Dolinková (Hlas-SD) odvolala ešte začiatkom februára, dočasne ho nahradil Slavko Rodák.

Uchádzači musia splniť viaceré podmienky, okrem vysokoškolského vzdelania, päťročnej praxe a odbornej spôsobilosti je to aj príprava projektu stratégie rozvoja organizácie. Ten má byť zameraný na zabezpečenie vyrovnaného hospodárenia, zefektívnenie chodu zariadenia a využívania finančných zdrojov, personálnu politiku a riešenie aktuálnych problémov ústavu.

archívne video

Ministerka zdravotníctva Dolinková počas brífingu v UNM (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Písomnú žiadosť o účasť vo výberovom konaní spolu so životopisom, projektom a ďalšími dokumentmi, ktorých zoznam je zverejnený na stránke ministerstva, môžu záujemcovia posielať do 4. júla. Funkčné obdobie riaditeľa ústavu je päť rokov so základnou zložkou mzdy vo výške 4000 eur.

Viac o téme: ústavRiaditeľVýberové konanieMinisterstvo zdravotníctvaVyšné Hágy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu