Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Vo východnej polovici krajiny platí zvýšená výstraha pred búrkami: V ohrození sú aj TIETO regióny

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Hrozba búrok vo východnej polovici krajiny si vyžiadala zvýšenie výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ). Do 20.00 h platí pre východné Slovensko, ale aj región Gemera a Horehronia výstraha druhého stupňa.

Meteorológovia upozorňujú na možný výskyt silných búrok spojených s lejakom s úhrnom zrážok 30 - 50 milimetrov v priebehu 30 minút i nárazmi vetra, ktoré môžu dosiahnuť 70 - 95 kilometrov za hodinu, taktiež i s krúpami. "Intenzita sprievodných javov je nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia materiálnych škôd vysoká. Predstavujú veľké nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, môžu byť obmedzené až znemožnené ľudské aktivity a pohyb osôb," varuje SHMÚ.

Vo východnej polovici krajiny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

V južných a severných okresoch stredného Slovenska ostáva do večera v platnosti výstraha pred búrkami prvého stupňa. Rovnako naďalej platí pre väčšinu povodia Dunaja na Slovensku najnižší stupeň hydrologickej výstrahy pre možnú povodeň z trvalého dažďa. V južnej časti okresu Nové Zámky je vydaný druhý stupeň hydrologickej výstrahy. Na stanici Štúrovo prekročil tok Dunaja hranicu druhého stupňa povodňovej aktivity.

Vo východnej polovici krajiny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieBúrkyVýstrahaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu