Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Zvýšené bezpečnostné opatrenia budú pretrvávať podľa Šutaja Eštoka minimálne do inaugurácie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zvýšené bezpečnostné opatrenia pretrvajú minimálne do konania inaugurácie novozvoleného prezidenta, ktorá sa uskutoční v sobotu 15. júna. Na tlačovej konferencii po rokovaní Bezpečnostnej rady a vlády to uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

"Budeme prípadne schopní reagovať aj na ďalšie hrozby týkajúce sa nejakých možných potenciálnych útokov na väčšie oficiálne konané zhromaždenia," povedal Šutaj Eštok. Doplnil, že zachytili informáciu o útoku na pochode Dúhový Pride, ktorý sa má konať v júli. "Bez ohľadu na to, o aké podujatie ide, budeme zabezpečovať ostrahu a bezpečnosť, aby sa všetci účastníci akéhokoľvek zhromaždenia cítili bezpečne," poznamenal.

Tlačová konferencia z úradu vlády: O rozvrhnutí opatrení lex atentát bude v pondelok rokovať koaličná rada (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Polícia aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov zabezpečujú zvýšenú ochranu politických predstaviteľov koalície aj opozície. "Museli sme vynaložiť zvýšenú ochranu pre predstaviteľov hnutia Igora Matoviča, kde potrebovali mať posilnenú ochranu v rómskych osadách, ktoré začali pred voľbami húfne navštevovať," priblížil minister vnútra s tým, že tam dochádzalo k viacerým konfliktom. Zároveň poukázal na nelegálnu migráciu, ktorá na Slovensku klesla. Taktiež poklesla aj sekundárna tranzitná migrácia.

Zvýšené bezpečnostné opatrenia budú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: OpatreniaInauguráciaMatúš Šutaj EštokHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu