Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Pokračuje súdny proces v kauze, kde čelí obžalobe aj Zoroslav Kollár: Vypovedá exsudca Sklenka

Richard Molnár a Zoroslav Kollár
Richard Molnár a Zoroslav Kollár (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje súdny proces v kauze podozrení z ovplyvňovania rozhodnutí súdov a korupcie. Obžalobe čelí bývalý sudca Richard Molnár. Obžalovaní sú aj advokát Tomáš Kulák a konkurzný právnik Zoroslav Kollár. Na hlavnom pojednávaní je prítomný predvolaný kľúčový svedok a bývalý sudca Vladimír Sklenka.

Obžaloba bola podaná pre trestné činy zasahovania do nezávislosti súdu a podplácania. Jej súčasťou je 11 skutkov, ktoré sa týkajú najmä bývalého sudcu Krajského súdu v Bratislave Richarda Molnára. Niekdajšiemu sudcovi Okresného súdu Bratislava I V. S. mal podľa obžaloby vo viacerých prípadoch sľúbiť a odovzdať úplatok. Malo ísť o ovplyvňovanie rozhodnutí, ktoré sa týkali najmä konkurzov.

archívne video

Zoroslav Kollár po rozsudku: Ak človek urobí nejakú chybu, musí si niesť následky sám (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Konkurzný právnik Zoroslav Kollár sa mal podľa obžaloby zúčastniť na jednom stretnutí, ktorého cieľom malo byť ovplyvnenie rozhodnutia súdu. Advokát Tomáš Kulák mal podľa obžaloby pre V. S. vypracovať rozsudok.

Obžalovaní trvajú na svojej nevine. Ich obhajcovia na februárovom hlavnom pojednávaní argumentovali tým, že obvinenia sú postavené len na výpovedi spolupracujúcej osoby. Obžalobu považujú za nedôvodnú.

Exsudca Sklenka vypovedá v kauze podozrení z ovplyvňovania rozhodnutí súdov

Bývalý sudca Vladimír Sklenka vypovedá na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku v kauze podozrení z ovplyvňovania rozhodnutí súdov a korupcie. Obžalobe čelí bývalý sudca Richard Molnár. Obžalovaní sú aj advokát Tomáš Kulák a konkurzný právnik Zoroslav Kollár.

Svedok okrem iného vypovedal o ovplyvňovaní jeho rozhodnutí zo strany Richarda Molnára, ktoré sa malo podľa jeho slov diať aj na základe žiadostí Zoroslava Kollára. Obžalovaný exsudca bol určitý čas aj nadriadeným Sklenku na Okresnom súde Bratislava I.

Ovplyvňovať rozhodnutia sa mali podľa Sklenku snažiť aj ďalšie osoby vrátane podnikateľa Mariana Kočnera, ktorý figuruje vo viacerých súdnych kauzách. Svedok ďalej uviedol, že mal sľúbené za konkrétne rozhodnutia finančné prostriedky. Vypovedal aj o vypracovaní rozsudku obžalovaným právnikom Tomášom Kulákom.

Súčasťou obžaloby je 11 skutkov, ktoré sa týkajú najmä Richarda Molnára

Obžalobu podali pre trestné činy zasahovania do nezávislosti súdu a podplácania. Jej súčasťou je 11 skutkov, ktoré sa týkajú najmä bývalého sudcu Krajského súdu v Bratislave Richarda Molnár. Svedkovi, niekdajšiemu sudcovi Okresného súdu Bratislava I, ktorý v stredu vypovedá, mal podľa obžaloby viackrát sľúbiť a odovzdať úplatok v súvislosti s ovplyvňovaním rozhodnutí, týkajúcich sa najmä konkurzov. Konkurzný právnik Zoroslav K. sa mal podľa obžaloby zúčastniť na jednom stretnutí s cieľom ovplyvniť rozhodnutia súdu. Advokát Tomáš Kulák. podľa obžaloby pre svedka vypracoval rozsudok.

Obžalovaní trvajú na svojej nevine. Ich obhajcovia na februárovom hlavnom pojednávaní argumentovali tým, že obvinenia sú postavené len na výpovedi spolupracujúcej osoby. Obžalobu považujú za nedôvodnú.

Viac o téme: Súd Zoroslav KollárRichard MolnárŠpecializovaný trestný súd (ŠTS) Tomáš Kulák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu