Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Stretnutie v Prezidentskom paláci plánujú na utorok: Pozvú lídrov všetkých parlamentných politických strán

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová a jej zvolený nástupca Peter Pellegrini by sa mali s lídrami politických strán stretnúť v utorok popoludní. Hovorca prezidentky Martin Strižinec potvrdil, že na tento termín sa snažia zvolať stretnutie, podrobnosti však budú komunikovať až po spresnení detailov.

archívne video

Zdravotný stav premiéra je podľa Pellegriniho stále vážny: Chvíľu s ním komunikoval (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

To isté platí aj o dokumente o hodnotách a odmietnutí agresie a násilia, ktorý plánuje Čaputová s Pellegrinim pripraviť. "Na tom dokumente sa pracuje," uviedol hovorca. Prezidentka a jej nástupca vo štvrtok (16. 5.) informovali, že do Prezidentského paláca pozvú lídrov všetkých parlamentných politických strán. Chcú tak podľa vlastných slov po pokuse o vraždu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Vyzvali tiež všetky strany, aby načas prerušili alebo výrazne utlmili kampaň pred blížiacimi sa eurovoľbami.

Hnutie Slovensko a Za ľudí sa zúčastnia 

Hnutie Slovensko a strana Za ľudí sa zúčastnia na stretnutí lídrov parlamentných strán, ktoré iniciovala prezidentka Zuzana Čaputová a novozvolený prezident Peter Pellegrini. Zároveň poslanci Národnej rady (NR) SR z týchto strán požiadajú o stiahnutie svojich návrhov z aktuálnej schôdze NR SR. Informoval hovorca hnutia Slovensko Matúš Bystriansky.

Poslanci vyzývajú všetkých ľudí aj politikov, aby nezneužívali napätú situáciu na šírenie nenávisti a aby odmietli akékoľvek násilie. "Vyzývame najmä tých politikov, ktorí majú potrebu aj v tejto vážnej situácii obviňovať druhú stranu, aby s tým prestali a nevytĺkali lacné politické body," uviedol hovorca.

Čaputová spoločne so svojím nástupcom Pellegrinim vo štvrtok (16. 5.) avizovali, že pozvú do Prezidentského paláca lídrov všetkých parlamentných politických strán. Cieľom je upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Informovali o tom po spoločnom rokovaní v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Viac o téme: StretnutiePeter PellegriniZuzana ČaputováPolitika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu