Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Rómovia zo zhorenej ubytovne: Sťahovanie z telocvične do jedálne

Pezinskí Rómovia sa včera opäť sťahovali. Zobraziť galériu (5)
Pezinskí Rómovia sa včera opäť sťahovali. (Zdroj: Nový Čas)

PEZINOK - Ďalší presun. Dodávkou a autami previezli včera skromný majetok takmer 100 pezinských Rómov, ktorým zhorela ubytovňa. Nepáči sa im, že zatiaľ sa s nimi osobne nestretla splnomocnenkyňa vlády pre rómske komunity Anina Botošová. Tá medzi nich chce prísť v pondelok a to s návrhmi na dlhodobé riešenie.

Rómov, ktorí pri požiari prišli takmer o všetok majetok, mesto najskôr dočasne ubytovalo v školskej telocvični na okraji Pezinka. Dostali finančnú výpomoc i potraviny. Včera ich presťahovali do jedálne pri škole v centre mesta. „Mesto na pomoc obetiam požiaru zatiaľ vynaložilo 300-tisíc Sk (9 200 €),“ povedal primátor Pezinka Oliver Solga. Rómovia sú však nespokojní. „Nemáme kde variť. A nepáči sa nám, že z vlády za nami neboli,“ povedala Zuzana Rigová (19).

Splnomocenkyňa Anina Botošová sa medzi pezinských Rómov chystá v pondelok. „Chcem pred ich zástupcov predstúpiť s konkrétnymi dlhodobými návrhmi na riešenie dôsledkov požiaru. Od prvého dňa som pomáhala pri vybavovaní diek, spacákov, nafukovačiek a potravinovej pomoci,“ bráni sa Botošová obvineniam. Rómska ubytovňa Glejovka v Pezinku zhorela v pondelok v noci. Bez strechy nad hlavou ostalo takmer 100 obyvateľov, z ktorých je viac ako polovica detí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu