Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Ťažko zranené bábätko sa nepodarilo zachrániť

Napriek rýchlemu prevozu do nemocnice už lekári dieťaťu pomôcť nedokázali.
Napriek rýchlemu prevozu do nemocnice už lekári dieťaťu pomôcť nedokázali. (Zdroj: TASR)

HANDLOVÁ – Ťažko zranenú štvormesačnú Katarínku F. z Handlovej sa dnes napriek rýchlemu prevozu do nemocnice vrtuľníkom Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) ATE zo strediska v Banskej Bystrici nepodarilo zachrániť. Dievčatko podľa neoverených informácií vypadlo z rúk na schody bratovi a ťažko sa zranilo na hlave.

Miestni lekári ho po resuscitácii na handlovskom futbalovom ihrisku odovzdali posádke vrtuľníka LZZS. Počas letu zranenému dieťaťu musel lekár znovu obnovovať vitálne funkcie. Do nemocnice ho síce priviezli živé, ale jeho stav bol vážny. Po pristátí vrtuľníka museli lekári dieťa znova resuscitovať, no napriek úsiliu záchranárov Katarínka zakrátko zomrela.

TASR o prípade informoval hovorca LZZS ATE Pavol Svetoň. Ako dodal, vrtuľník zasahoval dnes aj na kremnickej Skalke. Posádka pomáhala 47-ročnému Štefanovi B. z Horného Baru, okres Dunajská Streda, ktorý stál prvýkrát na lyžiach. Spadol a bolestivo si poranil rameno. Previezli ho do nemocnice v Banskej Bystrici. V nemocnici skončila aj bežkárska túra 56-ročného Banskobystričana Daniela M., ktorý si takisto na Skalke po páde poranil rameno. Vyslobodili ho z ťažko dostupného terénu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu