Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Yegorov ide na tri roky do väzenia

Volodymyr Yegorov
Volodymyr Yegorov (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Volodymyr Yegorov ide na tri roky do väzenia. Dnes o tom rozhodol Okresný súd Bratislava II (OS). Volodymyr Yegorov , ktorý je odsúdený vo veci legalizácie príjmov z trestnej činnosti, v roku 1999 organizoval vývoz ukradnutých áut.

Ukrajinec trvá na tom, že je nevinný a proti rozsudku sa odvolá. Volodymyr Yegorov tvrdí, že ide "o blud" a prokurátor podľa neho klame. Podľa advokáta Svetozára Chabadu ide o "účelové vymyslené obvinenie utajeného svedka". Ten podľa neho figuruje aj v kauze posledných dvoch vrážd, z ktorých jeho klienta obvinili. Prokurátor navrhoval trest odňatia slobody na štyri roky, keďže Volodymyr Yegorov však doteraz nebol odsúdený za iný trestný čin, sudca trest znížil na tri roky.

Podľa prokurátora sa Volodymyr Yegorov dopustil trestného činu tým, že prostredníctvom ďalších osôb zorganizoval vývoz ukradnutých áut do Maďarska. Išlo o tri vozidlá značky Audi, ktoré ukradli neznámi páchatelia od mája do augusta 1999 na rôznych miestach Bratislavy. Volodymyr Yegorov podľa obžaloby dal ukradnuté vozidlá ukryť, potom na ne zabezpečil odcudzené tabuľky s evidenčnými číslami a nakoniec ich prenajatí šoféri vyviezli do Budapešti. Odtiaľ mali autá poputovať do Rumunska.

Volodymyr Yegorov  je v inom prípade spolu s komplicmi Eduardom V., Juryjom R. a Vasyľom P. obžalovaný aj z vrážd štyroch Ukrajincov "obzvlášť surovým a trýznivým spôsobom". Zároveň sú Eduard V. a Vasyľ P. obžalovaní z trestného činu nedovolenej výroby a držby omamných a psychotropných látok a obchodovania s nimi. Vasyľ P. je obžalovaný aj z nedovoleného ozbrojovania, policajti mu pri domovej prehliadke našli strelnú zbraň zamaskovanú do guľôčkového pera. V tomto prípade sa bude pojednávať na Krajskom súde v Bratislave koncom januára. Na prelome rokov skupinu polícia obvinila z ďalších dvoch vrážd. Pred ôsmimi rokmi mali zabiť jedného Ukrajinca a jedného Slováka. Ak sa preukáže vina, obžalovaným hrozí trest odňatia slobody až na doživotie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu