Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Mačke železná pasca takmer odtrhla labku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Nový Čas)

BOJNICE - Týranie zvierat na Slovensku nemá konca! V Bojniciach sa v utorok chytila do nastraženej železnej pasce mačka. Tú bezcitný tyran umiestnil pri plote domu, kde mačka Cica s majiteľkou Teklou Novodvorskou (71) býva. Mačke pasca takmer odtrhla nohu. Hrozí jej ochrnutie labky, či dokonca amputácia.

„Zazvonila mi susedka, že mám prísť pred dom. Cica tam ležala v kaluži krvi a mraučala od bolesti. Labku mala zovretú v železnej pasci,“ hovorí Tekla Novodvorská. „Nemám ani predstavu, kto môže byť takýto zvrhlík. Žijú tu i malé zvedavé deti, tiež si mohli ublížiť,“ krúti hlavou dôchodkyňa. Tá na polícii zatiaľ skutok neoznámila. Ona aj susedia sa však boja, aby tyran nezaútočil znova a nenastražil pascu v inom kúte mesta. Zranená Cica dostáva antibiotiká, končatinu má obviazanú, aby ňou nemohla hýbať. Podľa veterinára Ladislava Smatanu je jej zranenie veľmi vážne.

„Mačka našťastie nemá zlomené kosti. Má však infikovanú ranu s pravdepodobným poškodením nervov. Až po neurologickom vyšetrení sa uvidí, či labkou bude môcť hýbať. Ak by ju mala ochrnutú, budeme ju musieť zrejme amputovať,“ dodal veterinár. „Žiaľ, už sme sa s podobnými prípadmi stretli. Kolega musel inej mačke, ktorá sa chytila do klepca, amputovať zadnú končatinu,“ povedal veterinár.

Zákon to zakazuje

Zákon o ochrane prírody a krajiny zakazuje používať drastické a nehumánne spôsoby lovu. Medzi ne patrí aj lov pomocou železných pascí. Zvieraťu môže takýto klepec rozdrviť kosti, či na mieste ho aj zabiť. Uviaznutie v takejto pasci často preň znamená pomalú a bolestivú smrť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu