Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Za parkovanie vo Vysokých Tatrách sa opäť platí

Bezplatné parkovisko pri Grandhoteli v Starom Smokovci. Zobraziť galériu (4)
Bezplatné parkovisko pri Grandhoteli v Starom Smokovci. (Zdroj: Nový Čas)

VYSOKÉ TATRY - Vo Vysokých Tatrách sa na niektorých parkoviskách opäť platí. V centre Tatranskej Lomnice a Starého Smokovca stojí jedna hodina minimálne 50 Sk. Plateným parkoviskám však tvrdo konkurujú viaceré bezplatné. Tie pri lanovkách a vlekoch sú, na radosť lyžiarov, zadarmo.

Návštevníci Vysokých Tatier, ktorí do hôr zavítajú na štyroch kolesách, si už zase budú musieť dávať pozor, kde zaparkujú a na aký čas tam svoje auto odstavia. Na vybraných tatranských parkoviskách znova zaviedli platené služby. Ide o parkoviská v centre osád Starý Smokovec, Tatranská Lomnica a Tatranská Kotlina.

„Prišli sme do Tatier len na prechádzku. No pre parkovanie musíme zmeniť peniaze. Deň si však týmto nedáme pokaziť!“ sťažovala sa s úsmevom Dorota Olsewska z Varšavy. „Že sa na iných parkoviskách neplatí a tu áno, je nanajvýš čudné. Preparkovať však nemienim,“ pridal sa jej manžel Andrzej. Za odstavenie svojich tátošov na jednu hodinu zaplatia 50 Sk, celý deň ich vyjde na rovných 100 Sk. V porovnaní s letnou sezónou, keď celodenné parkovanie stálo 160 Sk, je denné parkovanie lacnejšie o 60 Sk, hodinová sadzba sa však nezmenila.

V Tatrách je však ešte dosť bezplatných parkovísk. Prevádzkovatelia tatranských lyžiarskych stredísk vyšli turistom v ústrety. Vzali parkoviská pri svojich lanovkách a vlekoch od mesta Vysoké Tatry do prenájmu a zabezpečili tak lyžiarom bezplatné parkovanie. O parkoviská v Tatrách sa zmluvne starajú verejnoprospešné služby mesta Vysoké Tatry.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu