Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Slota: Rok 2007 bol pre vládu úspešný

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rok 2007 bol podľa predsedu SNS Jána Slotu pre vládu úspešný. "Rast ekonomiky je neoddiskutovateľný. Nezamestnanosť klesá. Obrovský úspech je vstup do Schengenu," uviedol Slota dnes pre agentúru SITA.

Zároveň pripomenul, že SNS i koalícia robili všetko pre urýchlenie výstavby diaľnic a ďalšej komunikačnej infraštruktúry. Slota tiež hodnotil troch ministrov národniarov vo vláde. Podľa neho zákon o vysokých školách a školský zákon sú veľmi dobre pripravené.

"Minister školstva Ján Mikolaj urobil všetko preto, aby bol prijatý zákon, ktorý má víziu platnosti na dlhšie obdobie," povedal. SNS podľa neho nezabúda, že jedným z pilierov SNS je kresťanský - a preto má jeho strana blízko aj k cirkevnému školstvu. "V žiadnom prípade by sme ho nechceli diskriminovať," uviedol Slota v súvislosti s problémom nedofinancovania cirkevných škôl a školských zariadení.

Ministerstvo životného prostredia podľa Slotu urobilo dôležité kroky v protipovodňových opatreniach. Spokojnosť vyjadril aj s ministerstvom výstavby a regionálneho rozvoja, ktoré má prijaté kapitoly Národného strategického referenčného rámca Európskou komisiou a už sú aj vypisované výzvy ministerstvami na jednotlivé kapitoly. "Je to veľký úspech. Nepotvrdili sa hlasy, že je to pre tento rok stratené," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu