Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Sudcovia sa nabalia!

Ústavný súd svojim rozhodnutám potešil všetkých sudcov
Ústavný súd svojim rozhodnutám potešil všetkých sudcov

BRATISLAVA - Niektorí zamestnanci štátu sa nemajú na čo sťažovať! Aspoň počas nadchádzajúcich vianočných sviatkov. Poskladali sme sa im totiž na naozaj štedré odmeny. Ministri a poslanci síce žiadny bonus nedostali, dopriali si však dostatok voľna. Nový Čas zostavil rebríček povolaní zamestnancov platených z daní, ktorí budú mať tento rok naozaj bohaté Vianoce. Veď posúďte sami.

1. Sudcovia

Tak tomu sa povie super darček! Sudcovia dostali aj 14. plat. A kedže Ústavný súd rozhodol, že v rokoch 2003 až 2006 mali nezákonne zmrazený rast platov, dostanú štedrý vianočný bonus - v priemere 300-tisíc korún.

2. Poslanci

Viac ako mesiac ničnerobenia za slušnú mzdu. Na ten sa môžu tešiť poslanci parlamentu. Zákonodarný zbor sa najbližšie zíde až koncom januára. Peniaze však na účet poslancom aj tak pribudnú, a to 96-tisíc korún.

3. Ministri

Sú na tom len o niečo horšie ako poslanci. Plat majú síce vyšší, vláda si však také dlhé vianočné voľno nedopriala. Aj tak si však ministri môžu užiť dva týždne bez ťažkej práce. Najbližšie rokovanie vládneho kabinetu bude 2. januára.

4. Starostovia a primátori

Veľmi slušne sa dá zarobiť aj v komunálnej politike. Starostovia a primátori niektorých slovenských miest si dali miestnymi poslancami odklepnúť nielen nadštandardné platy, ale aj odmeny. Príkladom je Spišská Nová Ves - jej primátor zoberie takmer 300- tisíc.

5. Štátni úradníci

Štátne úrady sú prebujnelé, mali by prepúšťať a viac šetriť. Často o tom hovorí aj premiér Fico. Ich šéfovia napriek tomu dostávajú štedré odmeny. Výnimkou nebol ani tento rok. Paradoxným príkladom sú prednostovia krajských školských úradov, ktoré mali zaniknúť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu