Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Havarovaný kamión na Soroške: Konečne ho vytiahli!

Vo štvrtok napoludnie sa pomaly za jednosmernej premávky podarilo kamión dostať na začiatok priepasti. Zobraziť galériu (6)
Vo štvrtok napoludnie sa pomaly za jednosmernej premávky podarilo kamión dostať na začiatok priepasti.

SOROŠKA - Havarovaný kamión konečne vytiahli spod Sorošky. Premávku včera odstavili len v čase, keď ho postavili na cestu.

Podľa konateľa spoločnosti, ktorá nákladiak vyťahovala, úplné odstavenie premávky bolo nevyhnutné len na 20 minút. Odborníci z konkurenčnej spoločnosti však tvrdia, že takého vyťahovanie ohrozovalo posádky prechádzajúcich áut.

„Na vytiahnutie sme potrebovali ešte druhé auto. Tesne pred druhou sa nám to podarilo. Všetko prebehlo v poriadku a podľa predpisov. Nie je to totiž prvé auto, ktoré sme vyťahovali,“ povedal konateľ spoločnosti Štefan Bajo.

Havarovaný maďarský kamión za zrútil až do 250-metrovej rokliny. Firma ho ukotvila na laná a vytiahla na vrch kopca, z ktorého vyletel. „Je to nezodpovedné. My sme z tohto priestoru vyťahovali dva kamióny. Na vytiahnutie sme niekoľko dní vybavovali potrebné doklady i povolenia, aby sa premávka mohla na Soroške v čase vyťahovania zastaviť. Nedovolili by sme si kamión ťahať ani pri jednosmernej premávke. Je to veľké riziko a hazard,“ tvrdí za konkurenčnú firmu Marián Ürge.

Štefan Bajo oponuje, že všetko prebehlo v súlade s predpismi a nevidí dôvod na obvinenia zo strany konkurencie. Polícia sa k postupu vyťahovania vozidla ani k obmedzovaniu premávky v takýchto prípadoch zatiaľ nevyjadrila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu