Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Košice: Príde dopravný podnik o 43 miliónov?

DPMK sa súdi s firmou, ktorá vymáhala dlhy od čiernych pasažierov. Zobraziť galériu (2)
DPMK sa súdi s firmou, ktorá vymáhala dlhy od čiernych pasažierov. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Spor medzi spoločnosťou OutClaim a Dopravným podnikom mesta Košice (DPMK) sa tento týždeň riadne vyostril. DPMK s firmou, ktorá vymáhala pohľadávky od čiernych pasažierov, prerušil ešte v apríli spoluprácu. OutClaim teraz do piatka žiada zaplatiť škodu viac ako 43 miliónov korún a na súd chce podať žalobu na ochranu svojej dobrej povesti.

Manažment dopravného podniku sme viackrát upozorňovali, aby odstránil protiprávny stav, ktorý vznikol. Požadujeme, aby 43-miliónovú škodu uhradil,“ uviedla projektová manažérka firmy Alexandra Kvietková. Spor sa začal v apríli, keď v DPMK nastúpilo nové vedenie. To ukončilo spoluprácu s firmou, ktorá vymáhala pohľadávky od čiernych pasažierov. DPMK koncom mája poslal list, kde zmluvu označil za neplatnú.

OutClaim s tvrdením DPMK nesúhlasí, pretože neplatnosť podľa nich môže určiť len súd. Dopravný podnik sa súdu neobáva. „Nárok spoločnosti OutClaim je neopodstatnený z dôvodov, ktoré budeme bližšie špecifikovať v súdnom konaní,“ uvádza sa v stanovisku podniku. Otázne bude aj platenie škody. „Spoločnosť OutClaim požaduje od DPMK náhrady škody, pričom v skutočnosti bola škoda spôsobená DPMK. Jej rozsah je predmetom právnej a ekonomickej analýzy,“ píše sa ďalej v stanovisku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu