Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Tunel pod Bratislavským hradom budú rekonštruovať

Opraviť tunel už je najvyšší čas.
Opraviť tunel už je najvyšší čas. (Zdroj: Nový Čas)

STARÉ MESTO - Zdevastovaný električkový tunel pod Hradom budú rekonštruovať. S prácami sa začne začiatkom budúceho roka. Celková oprava si vyžaduje investície okolo štvrť miliardy korún, mesto však na rekonštrukčné práce vyčlenilo iba 120 miliónov korún.

„Ideálne by bolo, keby sme do konca budúceho roka rekonštrukciu ukončili. Z potrebnej štvrť miliardy korún však máme iba 120 miliónov,“ povedal predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava Branislav Zahradník. Podľa neho môžu mať opravné práce viac scenárov. Buď sa pre nedostatok financií rekonštrukcia predĺži na dva roky, alebo dopravný podnik nájde partnera a ten zvyšok nákladov uhradí. Tiež je možné, že sa uskutoční len čiastočná oprava za schválených 120 miliónov korún. Stav tunela je vážny. Neustále doň presakuje voda, ktorá ohrozuje električkovú premávku. Zamrznutá voda zároveň poškodzuje káblové rozvody. „Podstatné je, aby situácia v tuneli nedosiahla havarijný stav,“ uzavrel Zahradník.

Bratislavský tunel

Pôvodne cestný tunel s dĺžkou 792 metrov pod Bratislavským hradom začali stavať v roku 1943 a dokončili ho v roku 1947. Od roku 1983 ním premávajú električky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu