Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Andrea má mozgovú obrnu, lieči ju umenie

Andrea tvorí na počítači. „Vďaka tomu stále objavujem nové techniky a možnosti.“ Zobraziť galériu (4)
Andrea tvorí na počítači. „Vďaka tomu stále objavujem nové techniky a možnosti.“ (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Andrea Mázorová (36) od narodenia trpí mozgovou obrnou. Napriek tomu sa usmieva a srší optimizmom. Pripútaná na vozík našla zmysel života v kresbách, ktoré vystavuje v Onkologickom ústave svätej Alžbety.

Andrea bola kedysi veľmi smutná a cítila sa neužitočná. Všetko sa zmenilo, keď zistila, že je skvelá výtvarníčka. Dúfa, že jej výstavu uvidia najmä hendikepovaní ľudia, aby pochopili, že sa nikdy nesmú vzdávať. „Najradšej kreslím prírodu a abstraktné veci. Energiu mám od Boha a som optimistka, inak by som nevedela existovať,“ povedala. Jeden zo svojich obľúbených obrázkov darovala herečke Magde Pavelekovej (76) po predstavení muzikálu Mníšky v Nových Zámkoch. „S pani Pavelekovou je veľká psina. Keď prišla na vernisáž, spýtala sa pani primárky, či videla Mníšky. Tá jej odvetila, že ich každý deň stretáva na chodbe, ale myslela tým rehoľné sestry,“ dodala so smiechom Andrea.

Svoje najlepšie práce vystavuje v Onkologickom ústave na Heydukovej ulici, kde sa kedysi liečila. Jej dielka si môžete bezplatne pozrieť do konca tohto mesiaca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu