Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Pojednávanie s gangom Volodymyra Y. odročili na koniec januára

Volodymyr Y.
Volodymyr Y. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Členov ukrajinsko-slovenského gangu Volodymyra Y. - Eduarda V., Vasyľa P. a Juryja R. prepustia 31. decembra z väzby a budú stíhaní na slobode. Informáciu potvrdil hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

Šéfovi gangu Volodymyrovi Y. skončila maximálna väzba v prípade vrážd už v roku 2006, no na slobodu sa nedostane. Čelí totiž obžalobe z pokusu o legalizáciu príjmu z trestnej činnosti, ktorej sa mal dopustiť v súvislosti vývozom ukradnutých vozidiel do Rumunska v roku 1999. Hlavné pojednávanie v prípade vrážd gangom Volodymyra Y. odročil senát na koniec januára.

Na začiatku dnešného pojednávania vypovedal Eduard V. a predložil písomný návrh na predvolanie niekoľkých ďalších svedkov. Je medzi nimi aj Litovčan Orestas B., obžalovaný v prípade vraždy študenta v Charlies Pube v Bratislave v decembri 2001. Predseda senátu však Eduardovi V. vyčítal, že navrhuje vypočuť svedkov, ktorí nesúvisia s jeho prípadom.

Eduard V. zároveň napadol dôveryhodnosť zvukového záznamu s jeho priznaním, ktorý bol prehratý a časť z neho bola aj prečítaná na štvrtkovom pojednávaní. Obhajoba žiadala predložiť techniku, ktorou malo byť priznanie Eduarda V. nahraté. To mal zaznamenať policajný agent nasadený v cele obžalovaného. Volodymyr Y. tiež požiadal o predvolanie ďalšieho svedka - Viktora P. Jeho dôveryhodnosť však spochybnil, a preto dnes naňho podal trestné oznámenie pre krivú výpoveď. Zároveň požiadal o predvedenie všetkých osôb spomínaných vo výpovedi Viktora P.

Táto skupina vedená Volodymyrom Y. je obžalovaná za vraždu štyroch Ukrajincov "obzvlášť brutálnym a trýznivým spôsobom". Eduard V. a Vasyľ P. sú mimo iného obžalovaní z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a obchodovania s nimi. Vasyľ P. je obžalovaný aj z nedovoleného ozbrojovania. Polícia mu pri domovej prehliadke našla strelnú zbraň zamaskovanú do guľôčkového pera. Ak sa preukáže vina obžalovaných, hrozí im trest odňatia slobody až na doživotie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu