Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Podnikateľke z Trebišova naletelo viac ako 70 Zemplínčanov!

Majiteľke nebankovky hrozí 12 rokov väzenia.
Majiteľke nebankovky hrozí 12 rokov väzenia.

KOŠICE - O celoživotné úspory mala pripraviť viac ako sedemdesiat Zemplínčanov! Trebišovčanka Monika Z. (36) pod zámienkou vysokých úrokov vylákala postupne od susedov, známych, ale aj svojej učiteľky 23 miliónov korún. Za tri roky vlečúcou sa kauzou nedalo bodku ani včerajšie pojednávanie Krajského súdu v Košiciach.

„Dôverovala som jej, hoci som presne nevedela, na čo chce peniaze použiť,“ povedala Darina, jedna z poškodených, ktorá prišla o 5-tisíc dolárov. Lekár Peter, ďalší zo svedkov, tiež nevedel nič o zámere majiteľky nebankovky, no poskytol jej 100-tisíc korún. Našiel sa však aj taký dôverčivý vkladateľ, od ktorého vylákala až 3,6 milióna korún! Obžalovaná podnikateľka sa však včera na súd neunúvala, súhlasila s pojednávaním v jej neprítomnosti.

Svojich tichých spoločníkov v nebankovke mala podviesť podľa obžaloby tým, že im sľubovala mesačne vyplatiť až 4-percentné zúročenie. V skutočnosti ich uspokojila iba čiastočne a aj to len niekoľko poškodených. Podľa ich vyjadrení však bola iba nastrčeným „bielym koňom“ na vylákanie peňazí a ich vyvezenie do zahraničia. Hoci ju pred piatimi rokmi zadržali na priechode do Rakúska, počas neukončeného procesu je stále na slobode. Hrozí jej 12 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu