Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Chlapec spadol zo stavby Tri veže!

Z tejto rozostavanej stavby polyfunkčného komplexu Tri veže Marek spadol. Zobraziť galériu (3)
Z tejto rozostavanej stavby polyfunkčného komplexu Tri veže Marek spadol. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Nemal šancu prežiť! Iba 17-ročný chlapec Marek Kotlár zo Smižian (okr. Spišská Nová Ves) sa zabil po páde z dvadsiatich metrov. K tragédii došlo na stavbe polyfunkčných budov Tri veže na Bajkalskej ulici.

Smrteľný úraz vyšetrujú polícia a inšpektori práce. V krátkom časovom odstupe ide už o druhý podobný smrteľný úraz na bratislavských novostavbách.

Tragédia sa odohrala na siedmom podlaží výškovej budovy. Privolaní záchranári, žiaľ, už mladíkovi nedokázali pomôcť. Bol na mieste mŕtvy. Zástupcovia dvoch firiem, ktoré sa podieľajú na stavbe Troch veží, včera na stavenisku tvrdili, že Marek nebol ich pracovníkom! „Zisťujeme, v ktorej firme bol zamestnaný, či bol poučený, primerane zdravotne spôsobilý a ďalšie okolnosti o úraze,“ povedala Anna Brestenská z bratislavského inšpektorátu práce.

Marek, ktorý sa učil za murára, si doma nevedel nájsť robotu, a preto prišiel za prácou do hlavného mesta. Mládencovi príbuzní sa o nešťastí dozvedeli od policajtov. „Syn minulý piatok odišiel z domu. Povedal nám, že ide na návštevu za starším synom do Česka. Netušila som, že robí na nejakej stavbe v Bratislave. Šokovalo ma, že mu dovolili robiť v takej výške,“ povedala šokovaná matka Lýdia Kotlárová (41).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu