Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Horiace dievča ratovala kamarátka

Janka Štelmachová (vľavo - 16) sa ešte v piatok zabávala s kamarátkou Evou Zobraziť galériu (2)
Janka Štelmachová (vľavo - 16) sa ešte v piatok zabávala s kamarátkou Evou (Zdroj: Nový Čas)

STARÁ ĽUBOVŇA – Šialenstvo! Janku Štelmachovú (16) zo Starej Ľubovne podľa polície poliala liehom a podpálila vlastná matka (56). Hneď po hroznom čine ušla a Janku musela ratovať kamarátka Paula (17). Dievča utrpelo popáleniny na chrbte, rukách a tvári. Jej stav je stabilizovaný. Jankina matka skončila na psychiatrii. Obvinili ju zo zločinu ublíženia na zdraví.

„Bol čas obeda a plná reštaurácia. Zrazu sme zvonku začuli srdcervúci krik. Pribehli sme k oknu a v bytovke oproti sme v otvorenom okne videli stáť vystrašené dievča v plameňoch. Hostia boli v šoku,“ opísal celú situáciu čašník z reštaurácie oproti bytu, kde býva rodina Štelbachovcov.

Dcére Janke Štelmachovej (16) poliala v byte chrbát liehom jej vlastná matka (56) a vzápätí ju podpálila. Dievča nemal kto ratovať, pretože matka utiekla. Otec bol v čase tragédie v Česku a jej brat na chvíľu odbehol von zmeniť peniaze. Záchranárov zalarmovala Jankina najlepšia kamarátka Paula Potocká (17), ktorá býva o dve poschodia nižšie. „Janka k nám dobehla s horiacimi vlasmi. Bola som v obrovskom šoku. Lekári prišli do troch minút a pichli jej injekciu. Neustále kričala moje meno. Bože, bolo to hrozné,“ spomína na strašný zážitok Paula.

 
Horiace dievča ratovala kamarátka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)

Janka skončila s popáleninami I. a II. stupňa na chirurgii v Starej Ľubovni. Podľa vyjadrenia lekárov jej stav je stabilizovaný. Matku našli policajti po štyroch hodinách v pivnici bytovky, kde chcela spáchať samovraždu. Podľa polície vypila chemikáliu a skúsila si podrezať žily, no neúspešne. Po ošetrení v nemocnici putovala na druhý deň na psychiatriu do Prešova.

Rodina Štelmachovcov odmieta akúkoľvek komunikáciu s okolím. „Prepáčte, ale potrebujeme teraz pokoj,“ povedal Jankin brat. Jankina matka čelí obvineniam za ublíženie na zdraví. Pri preukázaní viny si môže za mrežami odsedieť až 12 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu