Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Bratislavčanovi za zastrelenie mladíka hrozí 10 rokov väzenia

(Zdroj: SITA)

ŽILINA - Polícia obvinila 36-ročného Bratislavčana, ktorý vo februári pri konflikte v uliciach Liptovského Mikuláša zastrelil o 13 rokov mladšieho obyvateľa mesta.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí mužovi trest až na desať rokov väzenia. Novinárom to dnes povedal šéf krajskej polície v Žiline František Posluch.

Podľa neho sa Bratislavčan pred políciou skrýva. Pred časom bol naňho údajne vydaný i medzinárodný zatykač pre ozbrojenú lúpež.

Polícia tvrdí, že Bratislavčan, ktorého sprevádzal ešte neznámy muž, na námestí v Liptovskom Mikuláši dal facku jednej mladej žene. Tej prišla na pomoc dvojica mladíkov vo veku 23 a 24 rokov. Vyzbrojení latami a tyčami prenasledovali Bratislavčana a jeho komplica. Tí zase začali na nich strieľať. Jedna z guliek zasiahla mladíka do hrudníka. Počas prevozu do nemocnice obyvateľ Liptovského Mikuláša zomrel.

"Šarvátka a streľba vznikla spontánne po požití alkoholických nápojov. Streľba bola nemierená. Nebola tak naplnená skutková podstata vraždy, ale usmrtenia," spresnil Posluch.

Podľa neho sa strelec už v minulosti dopustil násilných trestných činov. Zároveň naznačil, že v dohľadnej dobe polícia zistí aj meno Bratislavčanovho komplica.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu