Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Odsúdený exstarosta Ondračka sa vyparil

Exstarosta Ján Ondračka
Exstarosta Ján Ondračka

HRABOVKA - Odsúdili ho, hoci na súd už niekoľko rokov nechodí. Okresný súd v Trenčíne včera Jána Ondračku (50), exstarostu Hrabovky (okr. Trenčín), potrestal polročnou podmienkou a ročným zákazom šoférovať auto. Na tom by nebolo ešte nič zvláštne, keby J. Ondračka doslova nezmizol z povrchu zemského. A okrem nehody pritom lieta ešte v ďalších veciach.

K nehode došlo v roku 2002 a ešte v roku 2004 sa Ondračka na pojednávaní zúčastnil. Potom sa vyparil. „Nebolo možné doručiť mu predvolanie, nenašla ho ani polícia,“ povedal sudca. Policajti Ondračku hľadali aj kvôli inej veci - je totiž podozrivý zo spáchania ekonomickej trestnej činnosti. Navyše má aj dlžoby. Iba sociálnej poisťovni „visí“ 900-tisíc korún! Okrem toho bol starosta ešte v čase, keď viedol obec, odsúdený za pokus o podvod. Dostal zaň peňažný trest pätnásťtisíc korún.

Podľa zamestnankyne Obecného úradu v Hrabovke si J. Ondračka pred zmiznutím vzal dovolenku. „Viac do práce neprišiel a ani v obci ho už nik nevidel. Od 1. marca 2006 ho zastupoval Ivan Čulen. Ten sa stal v decembri 2006 novým starostom obce,“ dodala žena.

O zmiznutí exstarostu si Hrabovčania myslia svoje. „Keď sa stratil, povrávalo sa, že pre dlhy ho zavraždili a zakopali v lese. Dlhoval vraj viacerým ľuďom,“ povedala miestna žena. Podľa ľudí je však pravdepodobnejšie, že ušiel za hranice. „Zbalil si veci a vyparil sa,“ myslí si ďalšia obyvateľka obce. Viacerí ľudia počuli, že žije v Anglicku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu