Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Baby, nebláznite! V zime sa obliekajte poriadne!

Banská Bystrica, 0 °C: Silvia Karolová (vľavo, 21) a Lucia Zubeková (27): „Chceme držať krok s módou, preto sa takto v zime obliekame.“ Zobraziť galériu (2)
Banská Bystrica, 0 °C: Silvia Karolová (vľavo, 21) a Lucia Zubeková (27): „Chceme držať krok s módou, preto sa takto v zime obliekame.“

BANSKÁ BYSTRICA - Neplodnosť, strata obličky a zablokovaná chrbtica! Takto môžu skončiť dievčatá, ktoré si ani v zime neodpustia hlboké výstrihy, krátke bundičky či minisukne.

„Najčastejším následkom nedostatočného oblečenia sú u dievčat zápaly vaječníkov,“ hovorí lekárka Mária Pavlíková z Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Opakované gynekologické zápaly môžu podľa nej viesť až k neplodnosti. „U dievčat, ktoré sa v zime slabo oblečú, bývajú časté aj zápaly močových ciest, mechúra či dokonca obličky,“ vysvetľuje lekárka. Ak sa takýto zápal opakuje a neprelieči, môže sa skončiť až zlyhaním obličky.

Lekárka varuje aj pred odhalenými krížami v mrazivom počasí. „Následkom býva zablokovanie chrbtice a obrovské bolesti.“ Odmenou za snahu mladých dievčat skvelo vyzerať a držať krok s módou teda nie sú len obdivné pohľady mužov, ale nezriedka aj pobyt v nemocnici. „Dievčatá by sa mali obliekať teplo, nosiť hrubé ponožky, pričom v teple musí byť najmä celá chrbtica,“ uzatvára Mária Pavlíková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu