Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Matka Marcelka, ktorý je v kóme: Nechceme, aby nám zomrel!

„Je to náš milovaný synček. Nechceme, aby nám zomrel,“ vraví matka Elena (31). Zobraziť galériu (2)
„Je to náš milovaný synček. Nechceme, aby nám zomrel,“ vraví matka Elena (31). (Zdroj: Nový Čas)

MEDZIBRODIE - Marcelko Chovanec (8) zúfalo bojuje o život. Od troch rokov je chlapček z dedinky pri Dolnom Kubíne v bdelej kóme, no jeho stav sa začal v ostatných dňoch rapídne zhoršovať. Dostal zápal pľúc a jeho telíčko sa hrôzostrašne prehlo. Lekári rodičov upozornili, aby sa pripravili na to najhoršie.

Trápenie malého Marcelka sa začalo, keď mal tri roky. Spolu s ostatnými deťmi sa vtedy hral s loptou, ktorá sa im odkotúľala do riečky. Malý Marcelko išiel po ňu. Nešťastnou náhodou spadol a začal sa v riečke topiť. Po zachránení ležal v nemocnici tri mesiace a odvtedy je stále v bdelej kóme.

Tr pezliví rodičia sa o chlapčeka doma starajú, ako najlepšie vedia. Preukazujú mu obrovské množstvo lásky, dúfajúc, že sa z kómy preberie. Ich nádej však začala v týchto dňoch zhasínať. „Nedávno bol v nemocnici, pretože dostal vysoké teploty a zápal pľúc. Zle sa mu dýchalo a museli ho napojiť na kyslík. Ak by mu ho nedali, mohol zomrieť,“ smutne vraví matka Elena Chovancová (31). Aby toho nebolo málo, Marcelkovo telíčko sa pred niekoľkými týždňami nenormálne prehlo a zhoršilo sa mu dýchanie. „Lekárka v nemocnici mi povedala, že mu bez kyslíka srdiečko nebije pravidelne a máme rátať s tým najhorším,“ narieka zúfalá matka. Mladá rodina sa obáva, že Marcelko sa nedožije tohtoročných Vianoc.

„Veľmi rád sa hrával s vianočnými guľami, bolo to krásne,“ hovorí so slzami v očiach pani Elena, ktorá dodala, že tieto Vianoce budú určite najhoršie v ich živote, ak Marcelko už nebude s nimi...

AKO SA PREJAVUJE BDELÁ KÓMA


Pacient je na úrovni najzákladnejších životných funkcií. Ešte aj v tomto štádiu je u niektorých nádej na výrazné zlepšenie stavu pri dôkladnej rehabilitácii a trvalej starostlivosti rodiny. U väčšiny pacientov sú však zmeny stavu len minimálne. Aj keď na laikov takíto ľudia pôsobia, akoby boli pri vedomí, v skutočnosti nič nevnímajú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu