Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Dzurinda rozmýšľa nad spojením s KDH!

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Ako získať vo voľbách čo najviac hlasov? O tom uvažujú všetky politické strany a najmä tie opozičné.

Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda rozmýšľa o spojení svojej strany SDKÚ s KDH. Paradoxne pre ich konflikt sa im ich vláda vo februári 2006 rozpadla.

SDKÚ a KDH majú spolu bližšie ako iné politické strany. Osem rokov sedeli v jednej vláde, ktorá sa im pre konflikt kvôli zmluve o výhrade svedomia rozpadla. Počas ficovlády však našli spoločnú reč v rámci opozície. Nepomohlo by im, ak by sa pred najbližšími parlamentnými voľbami spojili? „Čas ukáže. Viem, že keby som sa do toho vrhol strmhlav, tak by to bolo kontraproduktívne. Rozmýšľam o tom ako o istej vízii, ktorá možno Slovensko čaká. Ale nič konkrétne neplánujem,“ vyjadril sa líder SDKÚ.

Opozičná politika Mikuláša Dzurindu zjavne nebaví. Oveľa radšej by sedel opäť v kresle premiéra. „Nepochybne to, čo som robil osem rokov, ma napĺňalo,“ povedal pre Nový Čas. Premiér Robert Fico však už veľakrát vyhlásil, že jeho opozíciou nie sú opozičné politické strany, ale médiá. „Myslím si, že Robert Fico má obrovský talent prekrúcať veci. Ako môžu byť médiá priateľom alebo nepriateľom vlády? Fico len dokazuje, že mu prekáža všetko, čo je nezávislé,“ dodal Dzurinda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu