Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Smrteľná tragédia vo Filipove: Najlepšiemu kamarátovi strelil do srdca

V tomto dome sa odohrala tragédia. Zobraziť galériu (4)
V tomto dome sa odohrala tragédia.

FILIPOVO - Matúš (22) strelil svojmu kamarátovi priamo do srdca. Svedkom celého incidentu bol mladší brat nebohého Jána († 20) Milan.

Ten na vlastné oči videl milovaného brata, ktorý spadol ako podťatý, keď ho trafila guľka. Tragédia sa odohrala v sobotu vo Filipove (okr. Brezno), kde Matúš malokalibrovkou nešťastne zastrelil svojho najlepšieho kamaráta Jána.

Matúš prišiel ráno do domu, kde býval Ján s bratom a rodičmi. „Išiel z diskotéky. Povedal, že je unavený a či môže u nás prespať. Brat mu začal zohrievať klobásu a ja som išiel ku starkej po horčicu,“ spomína na osudný deň Milan. Keď sa vrátil domov, našiel Matúša, ako sa hrá s puškou. „Otec je poľovník a zbrane má v spálni na poschodí. V trezore by mu vlhli. Matúš stál pri okne a cez puškohľad mieril z okna. Zrazu sa otočil, prišiel k bratovi a vystrelil. Stál od neho iba kúsok. Brat spadol ako podťatý. Hneď som volal záchranku. Bolo však neskoro,“ vysvetľuje tichým hlasom Milan. Rodiny oboch mladíkov sú z tragédie nešťastné.

„Naši sa z toho nevedia spamätať. Mame museli dať lieky na upokojenie. Vôbec sme nespali. Matúš je už tiež doma, nič však nehovorí, iba pozerá do prázdna. Ja keď zatvorím oči, stále to mám pred očami. Bude mi veľmi chýbať,“ dodáva Milan.

Matúšova mama prežíva tragédiu tiež veľmi ťažko. „Je to hrozné. Bol ako môj syn, lebo chlapci boli často u nás doma. Bojím sa aj o Matúša. Je veľmi citlivý a neviem, ako to zvládne,“ povedala so slzami v očiach Matúšova mama. Polícia prípad stále vyšetruje, zatiaľ nebol nikto obvinený.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu