Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Rožňava: Kšefty s mestským majetkom?

„Obyvatelia sídliska sú proti predaju tohto ihriska,“ vraví Gabriel Szabó z petičného výboru. Zobraziť galériu (3)
„Obyvatelia sídliska sú proti predaju tohto ihriska,“ vraví Gabriel Szabó z petičného výboru. (Zdroj: Nový Čas)

ROŽŇAVA - Pohár trpezlivosti pretiekol! Výpredaj nehnuteľností a pozemkov bez verejnej kontroly vyvolal v Rožňave vlnu nevôle a spisovanie petícií. Občanom prekáža najmä netransparentnosť predaja Domu služieb a detského ihriska. Primátor mesta Vladislav Laciak oponuje: „Nič sa nedeje v tichosti!“

„Prekáža nám valcujúci štýl výpredaja mestského majetku za babku. Týka sa oddychovej zóny na sídlisku, ale aj Domu služieb v centre mesta,“ vraví Gabriel Szabó z petičného výboru.

Nesúhlas s odpredajmi nehnuteľností už vyjadrilo tisíc Rožňavčanov, ktorým nie je ľahostajné, ako bude vyzerať okolie ich príbytkov. „Priamy predaj detského ihriska už poslanci odsúhlasili a ďalšie lukratívne budovy nepredajú dražbami, ale cez realitku. Pripomína to kšeftovanie!“ uviedol nahnevaný G. Szabó. Dodal, že sú za tým zrejme politické snahy úzkej skupiny ľudí naplniť predvolebné súkromné záväzky.

Primátor V. Laciak však toto podozrenie vyvracia: „Nič sa totiž v meste nedeje bez verejnej kontroly. Práve naopak, sme až príliš ústretoví.“ Dom služieb podľa neho v súkromných rukách lepšie zabezpečí prevádzku a predaj pozemku bývalého ihriska vraj nepodpíše.

„Musí byť známe kto, kedy a kde zabezpečí náhradné priestranstvo,“ doplnil Laciak, ktorý kroky mesta pri predaji nehnuteľností považuje za správne. Takto plánujú získať do kasy zhruba 70 miliónov korún, ktoré chcú využiť pri rekonštrukcii námestia a na rozbehnutie priemyselného parku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu