Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Autobus sa zrazil s autom - tri ženy zomreli

BARDEJOV - Tri ženy zomreli dnes ráno pri zrážke osobného auta s linkovým autobusom pri obci Nižná Polianka na východe Slovenska.

Podľa predbežných informácií auto dostalo šmyk a narazilo do protiidúceho autobusu, povedal ČTK policajný hovorca Daniel Džobanik.

Obete sa podľa polície viezli v osobnom aute. V autobuse sa nikto nezranil. "Nehoda sa stala na kopci, vodička stratila kontrolu nad vozidlom," povedal ČTK Michal Šuťak z bardejovského hasičského zboru. Vodič autobusu podľa neho protiidúce auto spozoroval, zrážke však už nedokázal zabrániť.

Nehodu na mieste vyšetruje polícia, cesta je úplne uzavretá. Úsek cesty medzi Bardejovom a Svidníkom by mohol byť podľa Šuťaka opäť prejazdný okolo poludnia.

Havária sa stala približne o 6:20, autobus išiel v smere z Bardejova do Svidníka. Zatiaľ nie je známe, či sa pod nehodu podpísalo aj počasie. V regióne sneží, väčšina ciest je mokrá. Šuťak nevylúčil, že na mieste mohla byť cesta aj zľadovatená.

Cestári a meteorológovia dnes upozornili na riziko tvorenia poľadovice. Sneží aj v ďalších regiónoch Slovenska, miestami sa tvoria snehové jazyky.

Sneženie aj dnes môže skomplikovať dopravu, hrozí poľadovica >>

Nehody autobusov za ostatné štyri roky >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu