Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Školákov znovu otravujú vši

Na košickej ZŠ na Drábovej ulici sú vši tento školský rok už druhýkrát.
Na košickej ZŠ na Drábovej ulici sú vši tento školský rok už druhýkrát. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Nepríjemné potvory! Vši sa opäť objavili u školákov na košickej Základnej škole na Drábovej ulici. Tento školský rok už druhýkrát. Riaditeľku školy to mrzí, bez pomoci rodičov sa však parazity nepodarí odstrániť. Sama má obmedzené možnosti.

„Hnevá ma táto situácia, v tomto školskom roku to nie je po prvýkrát. Osobne ma odvšivavenie detí stálo už asi tisíc korún,“ ozval sa rozhorčený otec detí. Riaditeľka školy Ľudmila Bričová má obmedzené možnosti, no situáciu nepodceňuje. „Vši sme mali v septembri a okamžite sme deťom do denníčkov nadiktovali, aby ich rodičia skontrolovali. My nemáme možnosti a ani kapacity. Navyše, ak sa u niektorého žiaka objavia, lekárka ho vypíše. Doma by mal zostať, kým nie je v poriadku,“ konštatuje riaditeľka.

Toto však niektorí rodičia nedodržiavajú a dieťa do školy pošlú. Riaditeľka dodáva, že o druhom výskyte vší sa dozvedela až tento týždeň, hoci nedávno bolo rodičovské združenie a nikto z rodičov na to neupozornil. „Problém riešim okamžite,“ dodáva Ľ. Bričová. Podľa našich informácií sa s nepríjemnými parazitmi stretávajú na školách v Košiciach pravidelne, niekde aj keď žiadne nezaznamenali, preventívne rodičov vyzývajú na zvýšenú kontrolu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu