Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Policajta, ktorý zastrelil priateľku, budú súdiť v decembri

Policajt nešťastnou náhodou zastrelil svoju 22-ročnú priateľku Renátu z Holíča.
Policajt nešťastnou náhodou zastrelil svoju 22-ročnú priateľku Renátu z Holíča.

BRATISLAVA - Policajt Martin B., ktorý začiatkom septembra minulého roka na strelnici usmrtil svoju priateľku, by mal v decembri predstúpiť pred senát Vojenského obvodového súdu Bratislava. Hlavné pojednávanie je podľa oznamu na stránke bratislavského vojenského súdu naplánované na tri dni, od 4. do 6. decembra.

Martin B., v čase tragédie 21-ročný príslušník hraničnej a cudzineckej polície z Nitrianskeho kraja, nešťastnou náhodou zastrelil svoju 22-ročnú priateľku Renátu z Holíča. Policajt sa po cvičnej streľbe na strelnici v Holíči nepresvedčil o tom, či v jeho služobnej zbrani nezostal náboj. Zbraň neniesol obrátenú k zemi, ale hlaveň smerovala k jeho priateľke. Neúmyselne stlačil spúšť, guľka zasiahla dievčinu do hrudníka a usmrtila ju.

Policajta po tragédii, koncom októbra 2006, prepustili z policajného zboru. Vojenský obvodový prokurátor ho začiatkom augusta tohto roku obžaloval z trestného činu "usmrtenia z nedbanlivosti závažnejším spôsobom konania". V takomto prípade je trestná sadzba od dvoch do piatich rokov odňatia slobody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu