Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Infekcia v nemocnici: Kerima dnes prepúšťajú!

Kerim sa veľmi teší, že už pôjde domov. Zobraziť galériu (7)
Kerim sa veľmi teší, že už pôjde domov. (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Kerima Javuza (14) dnes prepúšťajú z nemocnice! Chlapček, ktorý sa nakazil nebezpečnou baktériou počas operácie v levickej nemocnici, je podľa lekárov v dobrom stave. V posledných dňoch sa rád hral na počítači a sledoval televíziu, dnes si ho šťastná mama odvezie domov.

„Kerimov zdravotný stav je dobrý, nevyžaduje ďalšiu hospitalizáciu,“ informoval primár banskobystrickej detskej kliniky Ján Nosko. Podľa neho bude Kerimovi stačiť už len ambulantná liečba.

Na svojho milovaného brata sa tešia aj jeho traja súrodenci. „Už sa ho nevieme dočkať, chceme byť všetci spolu doma,“ usmieva sa Kerimova sestra Timea (24). Kerimovi určite pripravia malú oslavu, vidieť ho chcú aj jeho kamaráti. Posledné dni trávil Kerim v nemocnici najmä pozeraním televízie, hraním počítačových hier, a našiel si dokonca aj kamaráta. „Už by však bol najradšej doma s nami,“ hovorí Timea.

Kerima Yavuza (14) priviezli na banskobystrickú detskú kliniku pred dvomi týždňami vo vážnom stave. Chlapec sa nakazil nebezpečnou baktériou klebsiela počas operácie, ktorú absolvoval v Leviciach. Na tamojšej traumatológii napriek povoleniu šéfky levických hygienikov Aleny Frtúsovej však stále nikoho neoperovali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu