Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Brat zabijaka: Vedeli sme, že zavraždí znova!

Ivan L. zabil už druhú ženu. Po tom, čo si odpykal trest za vraždu družky, dobodal svoju tehotnú priateľku. Zobraziť galériu (3)
Ivan L. zabil už druhú ženu. Po tom, čo si odpykal trest za vraždu družky, dobodal svoju tehotnú priateľku.

NEDANOVCE - Dajana Miklášová († 34) z Nedanoviec mohla ešte žiť, keby si okolie viac všímalo jej vzťah s Ivanom L. (42) z Chynorian. Polícia ho viní, že tehotnú priateľku a mamu sedemročného Alexa brutálne dopichal nožom.

Podľa ľudí sa Ivan, ktorý si v minulosti už odsedel trest za vraždu družky, správal k Dajane agresívne už dlhší čas. Polícia podľa nich nekonala a vraha nechala vyčíňať ďalej! Aj Ivanov brat Vladimír tvrdí: „Bolo len otázkou času, kedy bude zabíjať znova“!

Vladimír, ktorý žije ako bezdomovec, sa včera o Ivanovom čine dozvedel od nás. Vôbec ho to neprekvapilo. „Dalo sa čakať, že ju zabije,“ povedal. Vladimír nemá pre brata dobrého slova. Podľa neho sa dal Ivan na zlé chodníčky veľmi skoro. „Ešte predtým, ako zavraždil družku, sedel v base za bitky. Bol mladý a prchký,“ povedal Vladimír. Podľa neho družku Ivan zaškrtil šatkou. Za vraždu dostal 14 rokov na tvrdo.

Pred troma rokmi sa dostal na slobodu. Chvíľu sa snažil sekať dobrotu, neskôr sa však vrátil k alkoholu. „Keď si vypil, bol agresívny a žiarlil, všetko riešil bitkou,“ povedal Vladimír. Novému Času prezradil, že aj jemu sa brat vyhrážal, že ho zabije! „Po návrate z basy spravil Ivan poriadky. Vyhodil ma z domu. Musel som ujsť z obce a skrývať sa pred ním. Hrozil, že ma zabije. Mal som pred ním rešpekt,“ priznáva Vladimír.

Ako agresora opísala Ivana aj Dajanina sestra Gabika. Často ju pred ním ratovala. „Raz za ňou prišiel do Nedanoviec, priložil jej nôž ku krku a odvliekol ju do Chynorian. No keď sme to oznámili policajtom, nemali záujem riešiť to,“ tvrdí Gabika. Podľa nej chcela Dajana viackrát od priateľa odísť. „Prišla za mnou v zime. Mala monokle, ústa krvavé, vetrovku dotrhanú. Vravela, že s ním dlhšie nebude. Lenže on ju nenechal. Vyhrážal sa jej. Aj mne veľakrát povedal, že moju sestru zabije!“ dodala Gabika.

Podľa polície Ivan tehotnú Dajanu zabil vo štvrtok po polnoci, keď sa vracala z práce domov. Pohádali sa a žena sa autom pokúsila utiecť. Ivan rozbil sklo na vozidle, otvoril dvere a jedenásťkrát ju bodol nožom. Policajná hliadka násilníka zadržala o desať minút asi dvesto metrov od miesta činu. Ivan je v policajnej cele. Vyšetrovateľ ho obvinil z úkladnej vraždy. Keďže už v minulosti vraždil, hrozí mu doživotný pobyt za mrežami. Polícia sa včera k informáciám, že Dajana ju viackrát žiadala o pomoc proti agresívnemu druhovi, nevyjadrila.

Zabíjal druhýkrát

Ivan L. nie je prvý odsúdený vrah, ktorého vinia z druhej vraždy. Pred siedmimi rokmi zomrela rukou vrahov Anna T. († 74) z Moravského Lieskového. Z jej smrti vinia troch mužov - taxikára Jozefa Č., Romana T. a Moldavca Dmitriho C. Prví dvaja boli už za čin trikrát odsúdení, Najvyšší súd však rozsudok Krajského súdu v Trenčíne vždy zrušil. Ak sa mužom spáchanie činu dokáže, u Romana T. to bude už druhá vražda. V minulosti zabil susedu. Z väzenia ho prepustili predčasne za dobré správanie. O niečo neskôr sa mal zúčastniť na zabití Anny T. Dodnes je Roman T. na slobode.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu