Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Pri zrážke autobusu a osobného auta sa zranilo 12 cestujúcich

Autobus viezol cestujúcich z Poľska.
Autobus viezol cestujúcich z Poľska. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Dvanásť zranených cestujúcich si vyžiadala dnešná zrážka autobusu s osobným vozidlom neďaleko Svidníka. Pri nehode autobus zozadu narazil do auta a prevrátil sa, informovala policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Podľa televízie Markíza skončili štyria cestujúci s ťažkými zraneniami v nemocnici.

"Vodič autobusu neskoro zareagoval na odbočovanie pred ním idúceho auta," uviedla Fečová. Tridsaťjedenročný vodič z Humenného podľa polície ešte stihol strhnúť riadenie autobusu, zrážke však už nezabránil. Autobus viezol cestujúcich z Poľska, polícia u jeho vodiča alkohol nezistila.

V septembri sa na Slovensku stalo viacero nehôd autobusov. Najtragickejšie následky mala havária autobusu pri Hriňovej, pri ktorej zomrelo päť ľudí.

Nehody následne vyvolali diskusiu o bezpečnosti mnohých starých autobusov. Polícia pri viacerých kontrolách zistila, že viacero autobusov jazdí aj napriek zlému technickému stavu. Ministerstvo dopravy navrhlo, aby sa skrátil interval pravidelných technických kontrol autobusov starších ako osem rokov na šesť mesiacov zo súčasných dvanástich.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu