Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

V Brezne deti olúpili 44-ročného muža

BREZNO - Traja školáci z Brezna v sobotu podľa polície surovo prepadli a olúpili 44-ročného muža. Po necelých desiatich mesiacoch ide v meste o ďalšiu lúpež, z ktorej sú podozriví žiaci základnej školy.

Dvoch chlapcov vo veku 14 a 16 rokov polícia obvinila, hrozí im štvorročné väzenie. Posledný z trojice má iba 12 rokov, a preto sa trestnému stíhaniu vyhne. ČTK o tom informovala polícia.

"Chlapci muža, ktorý sedel na lavičke, zozadu udreli do hlavy a po páde na zem ho kopali," opísala prepadnutie policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Prepadnutý muž sa vážnejšie nezranil, útočníci mu však z vrecka zobrali mobilný telefón, peňaženku, doklady a bankomatovú kartu. Obvinení chlapci sú vyšetrovaní na slobode.

Trestná zodpovednosť sa na Slovensku začína od 14 rokov. S násilnou trestnou činnosťou maloletých sa polícia v Brezne nestretla po prvý raz. Napríklad v januári tohto roku mal prepadnúť 30-ročného muža so svojím starším spoločníkom 15-ročný školák. Ďalšieho žiaka základnej školy dokonca súd v Brezne poslal vlani v máji do väzby pre vydieranie, výtržníctvo, krádež, porušovania domovej slobody a neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu