Viktor Juščenko a Ivan Gašparovič (Zdroj: ČTK)
BRATISLAVA - Kačacie plátky s bazalkovým šalátom a jablkovo-chrenovou penou bol prvý chod menu slávnostnej večere podávanej slovenským prezidentom Ivanom Gašparovičom a prvou dámou Silviou Gašparovičovou na počesť oficiálnej návštevy hlavy Ukrajinskej republiky Viktora Juščenka a jeho manželky Kateryny na Slovensku. Prezidentské páry si pred jedlom pripili hruškovicou.
Slávnostné menu pokračovalo hydinovým rezom so zapečeným syrom, pečeným avokádom a mandľovým pyré. Príchuť alkoholu dostal hlavný chod hostiny v podobe filetu zo sviečkovice naloženého v koňaku, ktorý ozdobili hríbikmi s plnenými zemiakmi. Ako dezert hostitelia zvolili horúce maliny s citrónovým sorbetom, medovkovou šťavou a karamelom.
Na záver si prezidentské páry pripili vínom. Rozlieval sa Chardonnay neskorý zber ročník 2006, Radošínsky klevner výber z hrozna ročník 2006, Frankovka modrá bobuľový výber ročník 2006 a Karpatské brandy špeciál V.S.O.P.
Na záver si prezidentské páry pripili vínom. Rozlieval sa Chardonnay neskorý zber ročník 2006, Radošínsky klevner výber z hrozna ročník 2006, Frankovka modrá bobuľový výber ročník 2006 a Karpatské brandy špeciál V.S.O.P.