Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Nebezpečný priechod ohrozuje školákov!

Priechod pre chodcov je ihneď za zákrutou a vodiči ho spozorujú len v poslednej chvíli. Zobraziť galériu (2)
Priechod pre chodcov je ihneď za zákrutou a vodiči ho spozorujú len v poslednej chvíli. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Nebezpečná cesta do školy! Priechod pre chodcov na Ulici Jána Pavla II. v Košiciach, ktorý je tesne za zákrutou, ohrozuje školákov. Upozornenia pred priechodom problém neriešia. Riaditeľ školy by privítal nadchod, samospráva je za kompletné riešenie komplikovanej križovatky.

Ráno a popoludní dochádza na priechode pre chodcov na Sídlisku KVP k nebezpečným situáciám. Tie hrozia žiakom z neďalekej školy, ktorí cez priechod chodia. Hoci je vymaľovaný na oranžovo-bielo a pribudli tabule s upozornením, nezaberá to. „Pomohol by buď semafor, alebo by tu niekto mal riadiť dopravu. Mohol by to byť aj dôchodca,“ myslia si rodičia školákov.

Riaditeľ školy o kritickom úseku rozprával so starostom mestskej časti. „Značky sú síce viditeľné, no lepší by bol nadchod alebo podchod,“ konštatoval riaditeľ základnej školy Igor Šafrán. Mestská časť chce tento problém vyriešiť komplexne. „Neďaleko sa stavia poliklinika a v budúcnosti tam bude obytná štvrť. Znamená to aj viac automobilov, takže hľadáme najoptimálnejšie riešenie dopravnej situácie v tomto úseku,“ uviedol zástupca starostu Martin Boritáš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu