Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Ťahanovce sú najnebezpečnejšou štvrťou v Košiciach

Sídlisko Ťahanovce - najnebezpečnejšie miesto v Košiciach
Sídlisko Ťahanovce - najnebezpečnejšie miesto v Košiciach (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Smutné prvenstvo! Sídlisko Ťahanovce je najnebezpečnejším miestom v Košiciach. Polícia tu v minulom roku zaznamenala tristopäťdesiatšesť kriminálnych činov, do konca septembra tohto roku to bolo ďalších dvestoštrnásť.

Ťahanovce, ktoré majú 23 500 obyvateľov, sú najmladším sídliskom v Košiciach. Vysoká kriminalita trápi najmä starostu sídliska Cyrila Beťuša. „Chýbajú nám priestory, kde by mládež mohla tráviť voľný čas. Mladí si potom z nudy vybíjajú energiu páchaním takejto činnosti,“ uviedol starosta a dodal: „Ťahanovce nemajú ani oddelenie polície. Po nociach tu chodia len motorizované hliadky, ktoré nemôžu byť všade!“

Väčšina obyvateľov Ťahanoviec má pre vysokú kriminalitu obavy, preto spísala petíciu s názvom Za bezpečnejšie Ťahanovce. „Do dvoch týždňov chceme mať päťtisíc podpisov a petíciu odovzdáme primátorovi,“ hovorí organizátor petície Stanislava Šimko.

Mladí rodičia na sídlisku sú zúfalí najmä z toho, že ich deti nachádzajú na pieskoviskách použité striekačky, preto ich von samy nepúšťajú. „Také veci, ako sú napríklad odlomené stierače, už ani polícii nehlásime,“ tvrdí pani Beáta. Podpaľovanie áut či drobné krádeže tiež nie sú na sídlisku ničím nezvyčajným.

Najnovším hitom je podpaľovanie smetných košov. Okrem toho, že sa môžu chytiť blízko stojace autá, nepríjemný zápach zo spálených odpadkov sa šíri po celom sídlisku. Preto chcú Ťahanovčania petíciou proti kriminalite poukázať na túto alarmujúcu situáciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu