Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Počiatek asi pridá ministrom HZDS a SNS

Vládna trojka musí myslieť aj na sociálne sľuby Ficovho Smeru.
Vládna trojka musí myslieť aj na sociálne sľuby Ficovho Smeru.

STARÝ SMOKOVEC - Lídri koalície sa stretli v Tatrách, aby diskutovali o horúcej téme - budúcoročnom rozpočte. Stalo sa tak už po druhý raz pred štvrtkovým rokovaním vlády. Od ministra financií Jána Počiatka žiadajú šéfovia menších koaličných strán HZDS a SNS viac peňazí pre svoje prioritné rezorty. Dočkajú sa len na úkor iných štátnych úradov.

Už po prvom rokovaní vládnej trojky Fica, Mečiara a Slotu vo vládnom zariadení Kamzík bolo jasné, že diskusia sa nekončí. Šéf HZDS pred včerajším rokovaním zvolal bojovú poradu podpredsedov strany aj ministrov. „HZDS naďalej kladie dôraz na prostriedky do pôdohospodárstva,“ potvrdil minister Miroslav Jureňa. Ten žiada zvýšené dotácie v objeme asi 5 miliárd Sk. Po prvom rokovaní koaličných lídrov netajil sklamanie z Počiatkovej rozpočtovej tabuľky ani šéf národniarov Slota. „Spokojný človek nikdy nemôže byť,“ vyjadril sa.

Aj ministri SNS absolvovali včera poradu so straníckym šéfom. „Porozprávali sme mu svoje predstavy. Ja potrebujem na bytovú politiku zhruba okolo 800 miliónov Sk. Moji kolegovia budú žiadať ešte viac ako ja,“ potvrdil minister výstavby a regionálneho rozvoja Marian Janušek. Len na povodňové aktivity žiada rezort životného prostredia vyše miliardy korún, školstvo je na to podobne.

Podľa našich informácií z ministerstva financií sa s výraznejšími zmenami v rozpočte neráta. „S deficitom sa hýbať nemôže. K preskupeniam peňazí však môže dôjsť,“ pripustil náš zdroj.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu