Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Košice: Hádka pre čiernych pasažierov!

Košických cestujúcich spor dopravného podniku veľmi nezaujíma.
Košických cestujúcich spor dopravného podniku veľmi nezaujíma.

KOŠICE - Vojna medzi košickým dopravným podnikom (DPMK) a firmou OutClaim! Tá pre mestskú spoločnosť zabezpečovala vymáhanie pohľadávok od čiernych pasažierov.

V máji DPMK doručil firme list, kde ich zmluvu označil za neplatnú. OutClaim tvrdí, že o neplatnosti môže rozhodnúť len súd.

Firma OutClaim za zhruba rok pôsobenia podala na súde viac ako 12-tisíc žalôb na čiernych pasažierov. Pre DPMK podľa slov predstaviteľov firmy získali 700-tisíc Sk, no neumožnili im pokračovať v práci. Zaskočil ich list z DPMK v máji tohto roka. „O neplatnosti môže rozhodnúť len súd, nie jedna zo zmluvných strán. Zmluvu preto pokladáme za platnú,“ uviedla Alexandra Kvietková z OutClaimu. Nekonkretizovala však ďalší postup firmy: „Nepovažujeme za korektné komunikovať s dopravným podnikom prostredníctvom médií.“

Tvrdí, že ich spoločnosť plnila všetky povinnosti, ktoré zmluva ukladala. DPMK k problému vydal stanovisko. „Zmluvu považujeme za neplatnú. Ak má spoločnosť Out- Claim opačný názor, môže požiadať o rozhodnutie príslušný súd,“ uvádza sa v stanovisku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu