Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Polícia zadržala pri hraniciach s Ukrajinou 27 utečencov

BRATISLAVA - Polícia zadržala v stredu a vo štvrtok pri slovensko-ukrajinských hraniciach postupne 27 cudzincov, ktorí pochádzajú z Bangladéša, Pakistanu, Ruska a Moldavska. Ani jeden z cudzincov nemal pri sebe cestovné doklady. Časť utečencov požiadala o azyl. ČTK o tom dnes informovala Ľudmila Staňová z ministerstva vnútra.

"Pätnásť osôb bolo zadržaných v obci Nová Sedlica. Išlo o mužov, príslušníkov Bangladéša a Pakistanu," spresnila Staňová. Siedmich cudzincov z Ruska zas prichytili hliadky pri Sobranciach. Neďaleko Sobraniec zadržali aj päticu Moldavcov.

Utečenci z východoeurópskych, ázijských či afrických krajín Slovensko väčšinou využívajú ako tranzitnú krajinu pri ceste do západnej Európy. Pri zadržaní slovenskou políciou sa snažia vyhnúť návratu do domovskej krajiny napríklad žiadosťou o azyl.

Slovensko bolo pre problémovú hranicu s Ukrajinou v uplynulom období pod drobnohľadom zástupcov Európskej únie, pretože sa má stať súčasťou schengenského priestoru bez hraničných kontrol. Krajina síce pôvodne meškala v zabezpečovaní hranice s Ukrajinou, nakoniec však počas letných mesiacov dostala kladné ohodnotenie od príslušnej komisie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu