Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Nevodič si kúpil trabanta a hneď opitý zrazil človeka!

Szabolcsa aj jeho mamu Helenu mrzí, čo sa stalo. Zobraziť galériu (2)
Szabolcsa aj jeho mamu Helenu mrzí, čo sa stalo. (Zdroj: Nový Čas)

TURÁ - To je opovážlivosť! Kúpil si auto, hoci nikdy nemal vodičský preukaz a navyše si sadol za volant na mol opitý! Szabolcs (28) z Turej v okrese Levice si však jazdenie načierno dlho neužil. Hneď v prvý deň trabantom v dedine usmrtil dôchodcu Jána Hanzóa († 60). Šofér mal po nehode v dychu až 3,5 promile alkoholu!

Tragédia sa stala v nedeľu po 16. hodine. Podľa polície vodič zrazil dôchodcu, ktorý práve vstával z cesty, kde ležal. Šofér napriek tomu nezastal. „Policajti ho však čoskoro vypátrali. Po príchode domov smrtiace auto odstavil vo dvore,“ informoval Miloš Fábry z nitrianskej krajskej polície.

Vysvitlo, že šofér bol nielen taký opitý, že sa s ním po nehode nedalo ani rozprávať, ale navyše si dal na auto evidenčné čísla z úplne iného vozidla a nikdy nemal vodičák! Vyšetrovateľ ho obvinil z usmrtenia a hrozí mu basa na 4 až 10 rokov.

Szabolcs sa včera priznal, že si pred jazdou vypil, aj k tomu, že zrazil človeka. „Doma som predtým pil burčiak, do krčmy nechodievam. Mrzí ma, čo sa stalo, toho muža som dobre poznal. No myslím si, že predo mnou ho zrazil už niekto iný, lebo na mojom trabante nie sú stopy krvi,“ bránil sa muž, ktorý ešte ani včera nebol celkom triezvy. Jeho mama Helena povedala, že je nešťastná: „Je to hrozné!

Syn si kúpil trabanta za 4,5 tisícky od švagrovho syna, aby na ňom zvážal drevo na kúrenie,“ hovorí. Príbuzní nebohého Jána želajú vinníkovi nehody spravodlivý trest. „Zatiaľ nevieme, prečo ležal na ceste, možno si tiež vypil, ale keby vodič jazdil opatrne, nemusel zomrieť,“ hovorí Ján, syn nebohého.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu