Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Komárno spojí s Maďarskom nový závesný most

KOMÁRNO - Dopravu z Komárna do maďarského Komáromu by mal v budúcnosti uľahčiť nový závesný most s jediným pilierom. Mesto už má potrebnú dokumentáciu a v priebehu nasledujúcich mesiacov bude vybavovať stavebné povolenie. Samotná stavba mostu je podmienená podpisom medzivládnej dohody a získaním peňazí, povedal ČTK primátor mesta Tibor Bastrnák.

"Financovať stavbu by mali oba štáty najlepšie s prispením fondov Európskej únie," povedal Bastrnák. Radnica už podľa neho listom oslovila ministrov dopravy Slovenska a Maďarska, aby sa za urýchlenú výstavbu mosta zasadili. Doteraz získalo Komárno na prípravu projektovej dokumentácie z fondov EÚ takmer 25 miliónov korún.

O novom moste cez Dunaj sa v Komárne uvažuje už dávnejšie. Súčasný Alžbetin most má už viac ako 100 rokov a podľa odborníkov automobilovej nákladnej doprave nevyhovuje. Nový most by mali postaviť mimo mesta v smere na Bratislavu. Konštrukciu širokú približne 20 metrov by mal držať pomocou lán jediný stredový pilier, ktorý bude vysoký viac ako 100 metrov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu