Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Pavol Rusko odstúpil z čela ANO

Pavol Rusko Zobraziť galériu (2)
Pavol Rusko

BRATISLAVA - Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko (44) odstúpil z postu predsedu Aliancie nového občana (ANO). Napísal to dnes denník Hospodárske noviny (HN). Rusko bol podpredsedom druhého kabinetu expremiéra Mikuláša Dzurindu, v minulosti viedol súkromnú televíziu Markíza a bol jej spolumajiteľom.

"Nastal čas dať priestor novým ľuďom, ktorí majú chuť angažovať sa a budú schopní potiahnuť ďalej liberálnu lodičku," povedal Rusko pre HN. Rusko už neplánuje stranu ani ďalej financovať. Odchod oznámil na predsedníctve strany tento týždeň.

Rusko založil ANO pred šiestimi rokmi a bol jej jediným predsedom. V minuloročných parlamentných voľbách sa aliancia do parlamentu nedostala, v súčasnosti je v prieskumoch verejnej mienky hlboko pod hranicou zvoliteľnosti.

Strana už začala hľadať podľa HN Ruskovho nástupcu, kandidátov majú ponúknuť krajské štruktúry strany. Bývalý politik sa plánuje venovať ďalej podnikaniu. "Chcem sa naplno venovať projektom, ktoré mám rozbehnuté so zahraničím," povedal. Nevylúčil však, že bude čestným predsedom strany, s ktorou chce ostať v kontakte.

Rusko založil ANO krátko po tom, čo opustil post generálneho riaditeľa Markízy. Šéfovanie najsledovanejšej komerčnej televízie mu otvorilo dvere do politiky. Strana sa po parlamentných voľbách v roku 2002 stala súčasťou vládnej koalície. Rusko bol najskôr podpredsedom parlamentu, neskôr zasadol do kresla ministra hospodárstva. Z vlády však musel odísť po takzvanej afére "zmenky". Šéf ANO si prostredníctvom nich požičal 100 miliónov korún a členovia ostatných vládnych strán nepovažovali za dôveryhodné jeho vysvetlenie, ako peniaze vrátil.

ČÍTAJTE V NOVOM VYDANÍ TÝŽDENNÍKA ŽIVOT

 

Pavol Rusko odstúpil z
Zobraziť galériu (2)
Prečítajte si rozhovor s exministrom Pavlom Ruskom v najnovšom vydaní týždenníka Život.
   

ŽIVOT už dnes v predaji na celom Slovensku!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu