Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Do štrkoviska v Geči pri Košiciach sa zrútilo auto s dvomi mužmi

Starú Škodu 100, ktorá bola asi v 3-metrovej hĺbke, vytiahli hasiči po vyše troch hodinách. Zobraziť galériu (3)
Starú Škodu 100, ktorá bola asi v 3-metrovej hĺbke, vytiahli hasiči po vyše troch hodinách.

GEČA - Nezmyselná smrť! Do štrkoviska pri Košiciach sa v nedeľu z výšky 6 metrov zrútilo auto Škoda 100. Skončilo na streche, 3 metre pod hladinou vody. Spolujazdec Ivan (22) stihol vyplávať, vodič Stanislav († 21) ostal zakliesnený až do príchodu potápačov, ktorí ho vytiahli mŕtveho.

Z jazera sa aj v tejto časti ťaží štrk. Pri ťažbe tak prerušili cestu, ktorá slúžila chatárom a firmám z okolia. Stanislav o tom asi nevedel. „Obci táto účelová komunikácia nepatrí. Ani neviem, kto ju vlastní,“ uviedla starostka Geče Monika Bérešová. Včera už problém riešila. „Nevedela som o prerušení cesty. Budem sa snažiť dať to čo najskôr do poriadku,“ dodala.

V nedeľu ráno sa Stanislav s Ivanom išli povoziť v aute napriek tomu, že podľa kamarátov predtým pili alkohol. „Prešli aj okolo nás ako blázni a rozvírili prach,“ sťažovali sa rybári. Škoda napokon vyletela zo strmého svahu a skončila vo vode. Spolujazdec Ivan sa stihol zachrániť, Stano už také šťastie nemal. Ostal zakliesnený v aute. „Videl som, ako auto letí do vody. Skočil som do vody a spolu s ďalšími chlapmi sme sa snažili vodiča vyslobodiť, no nešlo to,“ konštatoval Jozef, ktorý neďaleko stanoval. Telo Stana aj auto na breh vytiahli hasiči a potápači.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu