Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Kráľovná Beatrix si prezrela centrum Bratislavy, zaujala turistov

Holandská kráľovná Beatrix (uprostred) sprevádzaná primátorom hlavného mesta Bratislavy Andrejom Ďurkovským (vpravo) pri ukážke hlavného mesta SR. Zobraziť galériu (6)
Holandská kráľovná Beatrix (uprostred) sprevádzaná primátorom hlavného mesta Bratislavy Andrejom Ďurkovským (vpravo) pri ukážke hlavného mesta SR.

BRATISLAVA - Holandskú kráľovnú Beatrix na prechádzke historickým centrom Bratislavy dnes dopoludnia fotili stovky zvedavcov.

Nečakane prekvapenie zažili návštevníci z Japonska, keď odrazu pred Univerzitnou knižnicou zbadali kráľovský sprievod. Inak zdržanliví obyvatelia krajiny vychádzajúceho slnka pokrikovali od radosti a snažili sa urobiť čo najlepší záber s Beatrix.

Panovníčku, ktorá je dnes druhý deň na návšteve Slovenska, v Primaciálnom paláci privítal bratislavský primátor Andrej Ďurkovský. Po krátkej diskusii a prehliadke palácu sprevádzal ju na "kráľovskej" prechádzke centrom metropole. Kráľovnú zaujala aj socha legendárneho Schonera Náciho a plastika "Čumila".

Mávnutím ruky sa kráľovná Beatrix rozlúčila zo zvedavcami a zmizla za dverami Univerzitnej knižnice, kde sa zúčastnila semináru Európska viacjazyčnosť. "Je to veľmi milá osoba. Videl som ju aj na večeri u prezidenta. V Bratislave ju zaujali všetky zrekonštruované budovy, ktoré videla," povedal ČTK Ďurkovský krátko po prechádzke.

Šesťdesiatdeväťročná panovníčka, ktorá na trón zasadla v roku 1980, sa ukázala na verejnosti v žltočiernom kostýme a žltom klobúku s čiernym lemom. Jej krk zdobil jemný šperk z perál. V rukách mala okrúhlu kyticu zo žltých a oranžových ruží v kombinácií z žltými orchideami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu