Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Bugár nevylučuje návrh opozície na odvolanie Kašického

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA – Predseda SMK Béla Bugár nevylučuje, že opozícia v parlamente navrhne odvolanie ministra obrany Františka Kašického.

„Je to možné,“ uviedol včera Bugár v relácii TV Joj De Facto. Podľa neho Kašický čiastočne nesie priamu zodpovednosť za tragédiu v Novákoch. Pripomenul, že minister nevymenoval členov kontrolnej komisie, ktorá mala preverovať likvidáciu výbušnín. Komisia preto vlastne neexistovala. Podľa podpredsedu ĽS-HZDS Viliama Vetešku bolo už na ministerstve obrany civilov dosť. Zdôraznil, že vo vedení tohto rezortu chýbajú vojenskí hodnostári a tým absentuje disciplína.

Slovenská republika je podľa Bugára suverénnym štátom a nikto by nám preto nemal diktovať napríklad v otázke daní. Premiérove slová o tom, že SR sa ani neubráni tlaku veľkých krajín v harmonizácii daní v EÚ považuje Bugár za nebezpečenstvo, pretože už ako keby sa s tým rátalo. Veteška si myslí, že existujúci daňový systém by sa mal na Slovensku zachovať.

Tento rok podľa Vetešku nie je reálne znížiť daňové a odvodové zaťaženie o jedno percento, ako to navrhuje SDKÚ-DS. Za priaznivých podmienok to podľa neho však bude možné v roku 2008 a to najmä v oblasti odvodov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu