Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Mečiar po operácii: Dlhá péenka

Lídra HZDS čaká v blízkom čase operácia.
Lídra HZDS čaká v blízkom čase operácia.

BRATISLAVA - Nezničiteľného Vladimíra Mečiara (64) nakoniec zradilo jeho vlastné srdce. V najbližších dňoch ho čaká operácia. V banskobystrickom kardiocentre mu voperujú bajpas. Šéfovi HZDS hrozí, že ho podlomené zdravie vyradí z politického života aj na niekoľko mesiacov.

Dočasne tak bude musieť Mečiar zabudnúť na Koaličné rady či sedenie v parlamente. Jeho stav musel byť naozaj vážny, keď sa po dlhotrvajúcich ťažkostiach s dýchaním odhodlal koncom roka absolvovať komplexné srdcovo-cievne vyšetrenia. „Pri bajpase môže pacientovi trvať zaradenie do pracovného procesu tri až šesť mesiacov. Závisí to od toho, ako silno sú poškodené cievy skôrnatením. Po operácii sa môžu pridružiť aj iné sprievodné choroby,“ potvrdil Novému Času MUDr. Peter Verchovodko zo Slovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

„Každý sa kardiochirurgického zákroku bojí, ale kvalita života našich pacientov sa po zákroku úžasne zlepší,“ sľubuje kardiochirurg. Líder hnutia sa odhodlal na operáciu aj vďaka tomu, že ju urobí jeho vzdialený príbuzný a šéf banskobystrického kardiocentra Peter Mečiar. Práve od neho si vypočul verdikt, že operácia je nevyhnutná. Po nej by sa mu mala bezproblémovo okysličovať krv do srdca a zlepšiť dýchanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu