POPRAD - Na kvalitu gastro prevádzok vo Vysokých Tatrách si od dnešného dňa posvietia odborníci. Inkognito budú navštevovať jednotlivé zariadenia v regióne. Kontroly budú robiť najbližší mesiac.
„Návštevnosť nášho regiónu rastie, turisti sa k nám radi vracajú, napriek tomu sme si vedomí, že je vždy čo zlepšovať. Aj preto sme pripravili systém kontroly gastro prevádzok,“ povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Zlepšenie kvality gastro prevádzok vo Vysokých Tatrách je podľa nej jedným z dôležitých cieľov oblastnej organizácie Región Vysoké Tatry. Top prevádzkovateľov ocení oblastná organizácia diplomom s hodnotením.
Tatranci si od projektu sľubujú zlepšenie kvality služieb i vyzdvihnutie tých najlepších. Takýmto spôsobom chcú pomôcť aj návštevníkom zorientovať sa a vybrať si z ponuky to najlepšie. Vyhodnotenie by mali jednotliví prevádzkovatelia spoznať ešte pred začiatkom hlavnej lyžiarskej sezóny.
„Verím, že hodnotenie správne nakopne celý región a vytvorí istú súťaživosť medzi prevádzkami, z ktorej bude profitovať najmä návštevník Tatier. Zámerne nebudeme dávať diplomy každému. Výsadu umiestniť si diplom do prevádzky získajú len tí najlepší a aj tých budeme naďalej podrobovať kontrolám, aby nezaspali na vavrínoch,“ uviedla Maťašovská.
Špecialisti budú hodnotiť anonymne vždy vo dvojiciach. Hodnotiť budú chuť jedál, čerstvosť použitých surovín, čistotu prostredia, prístup personálu, jeho ochotu, znalosť jedálneho a nápojového lístka, ale aj pomer kvality a ceny. Výsledky mesačného hodnotenia sa dozvedia poskytovatelia služieb aj verejnosť počas galavečera.
Diplomy potvrdzujúce kvalitu poskytovaných služieb získajú prví traja v kategórii. Celkovo sú zariadenia rozdelené do piatich kategórií - hotelová reštaurácia, slovenská reštaurácia alebo koliba, kaviareň alebo cukráreň, bar, pub či vinotéka a v poslednej kategórii sú iné zariadenia.