Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Slováci, pripravte sa na studenú vlnu: Vieme, kedy by k nám mal doraziť prvý sneh!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Slováci milujúci teplo už len s nostalgiou spomínajú na leto a pomaly sa pripravujú na to, kedy udrie poriadna zima. Pre tých, ktorí sa naopak z chladnejších ročných období a ich prejavov vytešujú, máme dobré správy. Už o niekoľko dní by totiž malo snežiť.

Milovníkov snehu nasledujúce riadky určite potešia. Podľa portálu imeteo.sk by totiž u nás už 15. novembra malo snežiť, a to nielen na horách, ale aj v nížinách. Teplota by sa v tom čase mala pohybovať už len na úrovni 7 stupňov, pričom v noci bude mrznúť takmer na celom území.

Dovtedy bude polooblačno až zamračené a vyskytne sa občasný dážď. Teploty dosiahnu 9 až 15 stupňov. Od polovice novembra to pôjde s počasím dolu kopcom. Teplota na väčšine územia klesne pod desať stupňov a dočkáme sa aj prehánok.

Snehové prehánky majú čoskoro doraziť aj do Chorvátska. Miestne weby uvádzajú, že už tento víkend sa na Balkáne poriadne ochladí. Meteorológovia očakávajú búrky sprevádzané intenzívnym dažďom a na niektorých miestach aj zasneží.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu