Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Situácia na našich cestách: Priechod Donovaly úplne uzatvorili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Horský priechod Donovaly je od 14:15 úplne uzavretý pre všetky motorové vozidlá. Dôvodom neprejazdnosti sú skrížené kamióny.

Ostatné horské priechody na cestách I. triedy v Banskobystrickom kraji – Kremnické Bane, Šturec, Čertovica, Pusté Pole a Zbojská, ako aj všetky cesty sú zjazdné bez obmedzení. Na vozovkách ciest je vo vyšších polohách vrstva čerstvého snehu do hrúbky tri centimetre, v nižších polohách sú vozovky prevažne mokré. Informoval o tom dispečer Banskobystrickej regionálnej správy ciest Peter Vrbický.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, okrem úsekov D1 Važec - Jánovce a Svinia - Prešov-západ, kde je na vozovkách vrstva čerstvého až kašovitého snehu do 2 cm, informuje Slovenská správa ciest.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek na celom území SR je prevažne mokrý až pokrytý vrstvou čerstvého až kašovitého snehu do 3 cm, v horských oblastiach stredného a východného Slovenska aj utlačeného, miestami zľadovateného snehu do 5 cm.

Na HP Zbojská a Hriňová je vrstva snehu 4-5 cm hrubá. Horské priechody Veľké Pole a Cukmantel majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou zľadovateného snehu do 3 cm. Horské priechody Havran, Šútovce, Skýcov, Fačkov, Vyšehrad, Kremnické Bane, Javorník, Príslop a Soroška majú povrch vozoviek suchý až mokrý.

Cesta II/584 Tále -Srdiečko je od 13:30 prejazdná pre všetku dopravu len so snehovými reťazami. Na cestách v oblasti Medzilaboriec, Prešova a v okrese Turčianske Teplice a Brezno sa miestami vytvárajú snehové jazyky. V oblasti Prešova, Nitry, Dargova a Ďurďošíka je pre silné sneženie viditeľnosť znížená na 100 m.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu